Sitruuna-timjamibroileri eli “äitienpäiväkana”

Herkullinen sitruuna-timjamibroileri

Tästä Henri Alénin sitruuna-timjamibroilerista voi sanoa tulleen meidän perheen traditio äitienpäivänä. Tämän tekeminen on helppoa, mutta silti ruoassa on juhlava fiilis ja kanasta tulee tosi maukasta tällä reseptillä. Suosittelen kokeilemaan, jos kaipaat uusia ideoita kevään ruokapöytään 😊 Alkuperäinen resepti löytyy ainakin Alénin Sydän lautasella -kirjasta sekä vuonna 2012 HS Ruoka -osiossa julkaistusta reseptistä. Resepteissä on pieniä eroja, mutta olen niitä sujuvasti yhdistellyt ja teen ruoan kutakuinkin näin reseptejä noudattaen.

Resepti neljälle:

1 kokonainen maustamaton broileri

1 keskikokoinen (luomu)sitruuna
karkeaa merisuolaa
reilu nippu tuoretta timjamia (puolet ruukusta)
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Raasta sitruunan kuoret ja purista sitruunasta mehu. Hiero puolikkaan sitruunan mehu broilerin nahkaan, säästä toinen puoli myöhempää käyttöä varten. Hiero pintaan ja broilerin sisälle karkeaa merisuolaa. Anna suolaantua noin tunti.

Pyyhi suurimmat suolat pois pinnasta. Sisälle suolaa saa jäädä hieman.

Laita riivityt timjamin lehdet, kuorittu valkosipuli, oliiviöljy ja mustapippuri syvään astiaan. Lisää mukaan raastetut sitruunan kuoret ja lisää joukkoon myös toisen puolikkaan mehu. Soseuta sauvasekoittimella karkeasti. Sivele timjamiöljyllä kanan nahkaa joka puolelta. Laita puristetut sitruunanpalat kanan sisään.

Lopuksi paistan kanan paketissa olevan ohjeen mukaan. Olen käyttänyt esim. Jyväbroilerin naturelli- tuotetta, jota paistetaan noin 1½h 175 asteessa.

Tarjoile hyvän salaatin ja riisin tai lohkoperunoiden kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit