Täytetyt vihannekset

Täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat ovat yksi minun lemppariruokiani. Näissä on aika väkertäminen, mutta ovat muuten varsin helpot tehdä. Myös täytetyt tomaatit ovat herkullisia, mutta kesäkurpitsat maistuvat minusta parhailta. Reseptin näihin täytettyihin kasviksiin olen napannut Anna Bergenströmin kirjasta ”Joka kokin keittokirja”.  (Hän täyttää myös keitettyjä sipuleita, paprikoita yms.). Kirjassa ei anneta tarkkoja määriä, mutta itse olen tehnyt about näin tämän ruoan.

Resepti noin neljälle:

2 tomaattia
Muutama kesäkurpitsa (pienehköjä/keskikokoisia, yht. noin 500-600g)
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa
1 lihaliemikuutio/lihafondi
Juustoraastetta (esim. punainen Emmental)
Mustapippuria
Rypsiöljyä

Leikkaa tomaateista kansi pois ja koverra sisus teelusikalla. Säästä sisus, se käytetään täytteeseen. Käännä tomaatit ylösalaisin valumaan.

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puolikkaiksi. Kaiva sisus varovasti ulos pienellä lusikalla. Säästä sisus. Paloittele kesäkurpitsanpuolikkaat vielä noin 2-3 osaan (riippuen minkä kokoisia kesäkurpitsat ovat). Keitä kesäkurpitsoita miedosti suolatussa vedessä muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna tomaattien ja kesäkurpitsojen sisus.

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Kun jauheliha on kypsynyt heitä sekaan vielä lihafondi sekä hienonnettu tomaattien ja kesäkurpitsojen sisus. Anna kypsyä hetki ja lopuksi mausta mustapippurilla.

Täytä koverretut kasvikset ja aseta ne lähekkäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta. Pane kasvikset 175-200 asteeseen noin 30 minuutiksi.

Tarjoile sellaisenaan tai esim. lohkoperunoiden kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit