Helpot lehtipihvit jauhelihasta

Huh, neljä kuukautta edellisestä postauksesta. Tämä kevät on vain hävinnyt jonnekin. Paljon kivoja juttuja ja pieniä reissuja niin kotimaassa kuin ulkomailla, mutta myös kiirettä ja mm. koronaa. Ollaan syöty poikkeuksellisen paljon nouto- ja valmisruokia sekä nopeasti valmistuvia helppoja kotiruokia. Yksi helppo vaikkakin hieman enemmän aikaa vievä ruoka on lehtipihvit jauhelihasta. Näiden esivalmistelu vie hetken aikaa, mutta varsinainen tekeminen on sitten tosi nopeaa. Pihvien paistaminen ei ole minun vahvuuksiani, mutta näissä ei oikein voi epäonnistua 😊 Bongasin tämän idean jauhelihasta tehdyistä lehtipihveistä aikoinaan Yhteishyvä-lehdestä. Raadin mielestä olivat aivan yhtä hyviä kuin tavalliset lehtipihvit eli toimii 👍

Resepti:

700g jauhelihaa
Suolaa
Pippuria
Öljyä + voita
Maustevoita

Muotoile jauhelihasta 6-8 pihviä. Laita jokainen pihvi kahden leivinpaperin väliin ja kauli jauhelihapihvi mahdollisimman ohueksi, noin 1mm. Siirrä pihvit pakkaseen vähintään 30 minuutiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, irrota ohueksi kaulitut pihvit leivinpaperien välistä ja paista pihvit öljy&voi -seoksessa. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla. Paista noin 1 min per puoli kunnes jauheliha on kypsää.

Lisää maun mukaan vielä maustevoi pihville ja tarjoile esim. ranskisten, bataattiranskisten tai perunamuussin kanssa.Pihvit kannattaa kaulia mahdollisimman ohuiksi ja on tärkeää, että pihvit ehtivät olla tarpeeksi pitkään pakastimessa, jotta irtoavat leivinpapereista. 

Kommentit

Suositut tekstit