Helppo kanawokki

 Kanawokki kasviksilla

Kun syksystä tulikin melko kiireinen arjessa ja työssä, niin huomaan, että inspiraatio ruoanlaittoon on ollut hieman kadoksissa. Meidän perheessä onkin syöty tänä syksynä poikkeuksellisen paljon valmisruokia, noutoruokaa ja superhelppoja ruokia. Nyt alkaa löytyä taas kaistaa ruoanlaitolle ja kanawokki on yksi minun omia suosikkejani. Se on helposti muunneltavissa aina sen mukaan mitä vihanneksia kaapista löytyy tai tekee mieli. Minun wokki ei ole aito aasialainen wokki vaan enemmänkin helppo arkiruoka, johon saa näppärästi upotettua erilaisia vihanneksia. Ruoka on helposti muokattavissa isollekin porukalle, joka koostuu ruokailijoista, joilla on erilaisia makumieltymyksiä.

Yleensä teen wokin, johon sisältyy soveltaen jotain seuraavia aineksia. Resepti noin neljälle:

Rypsiöljyä
1 Sipuli
Pari valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
n. 400g maustamatonta kanaa (ostan yleensä fileepaloja yms., jotka leikkaan itse pieniksi paloiksi)
Paprika
Parsakaalia tai Bimi parsakaalia
Pinaattia
Herkkusieniä
Purjoa
Soijakastiketta
Chiliä (oman maun mukaan)
Suolaa & mustapippuria

Kuullota silputtu tai pieneksi lohkottu sipuli & valkosipuli wokkipannulla. Lisää pieniksi paloiksi leikattu kana ja kypsennä. Lisää raastettu inkivääri, chili, loraus soijakastiketta ja mausteet. Lisää mukaan huuhdellut ja pilkotut vihannekset, jotka vaativat muutaman minuutin kypsennyksen kuten paprika, parsakaali & herkkusienet. Kun vihannekset ovat hieman kypsyneet niin voit heittää lopuksi sekaan vielä silputtuja pinaatinlehtiä.

Tarjoile riisin tai nuudelin kera.

Kanaa ja kasviksia

Terveellistä ja maukasta ruokaa, johon saa helposti upotettua paljon kasviksia.

Toki sama ruoka voi näyttää myös tältä, kun wokkipannusta on poimittu vain maukkaat kanapalat.


Pelkistetty versio wokista

P.s. Monissa wokkiresepteissä kanat paistetaan erikseen, sitten vihannekset ja lopuksi kaikki yhdistetään. Minä olen vain lisännyt aineksia wokkipannulle kypsymisjärjestyksessä ja hyvää on tullut. Wokkipannu on minusta erityisen näppärä, koska ruoan sekoittaminen on helppoa pannun korkeiden reunojen vuoksi. 

P.p.s. Kun pilkot tarpeeksi kasviksia niin kasvissyöjän wokki syntyy helposti toisella pannulla.


Kommentit

Suositut tekstit