Sipulinen chilihauki

Chilihauki lautasella

Meillä syödään tosi paljon lohta ja välillä mietin, että pitäisi aktiivisemmin valmistaa myös muita kaloja. Tämä chilihauki on kuulunut reseptivalikoimaan jo monta vuotta. Jos siis kalastaessa tulee haukea tai haukifilee tarttuu lähikaupan kalatiskiltä mukaan, niin suosittelen kokeilemaan tätä varsin helppoa vaihtoehtoa 😊 Maistuu erityisen hyvältä mökillä muurikalla paistettuna (mökillä ja ulkona tosin kaikki ruoka maistuu paremmalta), mutta tämä valmistuu mainiosti myös kotona grillin parilalla. Alkuperäinen resepti on keittokirjasta nimeltä ”Kesämökin kalaherkut”.

Resepti noin 4:lle:

600g nahatonta haukifileetä
1½ tl suolaa
½ sitruunan menu
2 isoa sipulia
1½ rkl kuivattua chiliä
ruokaöljyä
persiljasilppua

Suikaloi haukifileet ja pane ne kulhoon. Lisää suola ja sitruunamehu ja sekoita. Anna imeytyä n. 5 minuuttia. Jos et ole tottunut käsittelemään haukea, niin pyydä kalakauppiastasi poistamaan Y-ruoto valmiiksi, selviät helpommalla näin 😊

Pilko sipulit ja mausta chilillä. Sekoita seos haukisuikaleiden joukkoon.

Anna maustua n. 2 tuntia välillä sekoittaen tai kannellista kulhoa ravistellen.

Poimi haukipalat sipulien seasta. Ruskista suikaleet ruokaöljyssä kuumassa pannussa. Halutessasi voit paistaa myös kulhoon jääneen sipuliseoksen. Minusta kokonaisuudesta tulee paras niin, että aloittaa sipulien paistamisella, jotta ne kypsyvät maukkaiksi. Kun sipulit ovat lähes valmiit, niin sen jälkeen hauet sekaan kypsymään.

Silppua kypsyneen ruoan päälle persiljaa. Tarjoile riisin kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit