Maailman nopein lohipasta

Maailman nopein lohipasta

Tiedättekö niitä päiviä, kun haluaa syödä kunnon ruokaa, mutta oikeasti porukka pystyy odottamaan ehkä juuri ja juuri 15 minuuttia ennen kuin joku pyörtyy, saa raivarit, myöhästyy treeneistä tms. Silloin teen maailman nopeimman lohipastan saaden samalla kuitenkin tunteen, että olisin panostanut kokkaukseen.

Maukkaaseen lohipastaan tarvitaan vain muutama raaka-aine 

Resepti 3-4:lle

Farfalle -pastaa n. 400g
Rypsiöljyä paistamiseen
Kylmäsavustettu kirjolohifilee noin 150-200g
2-2½ dl kermaa tai kaurakermaa
Kana- tai kalafondi (loraus)
Mustapippuri
Parmesan -raastetta

Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää veteen merisuolaa ja pastat (keitän itse pastat yleensä melko suolaisessa vedessä, mutta tässä on hyvä muistaa, että kylmäsavustettu kirjolohi on jo melko suolaista).

Kun pastat ovat kypsymässä voit aloittaa kastikkeen teon. Lämmitä öljy pannulla ja lisää paloiksi leikattu kylmäsavustettu lohi. Kun kala on kypsynyt niin lisää kerma ja pieni loraus kana/kalafondia. Anna kastikkeen kiehahtaa, lisää mustapippuria maun mukaan ja vähennä lämpöä. Anna kastikkeen kypsyä pienellä lämmöllä, kunnes pasta on valmista. Valuta vedet pastasta ja sotke pasta + kastike sekaisin keskenään. Päälle raastetaan parmesaania ja lisätään esim. persiljaa oman maun mukaan.

Tämä on superhyvää ja valmistuu todella nopeasti!
Kommentit

Suositut tekstit