Maukas lohikeitto

 

Eniten ruokaideoita olen saanut perheeltä, ystäviltä, keittokirjoista, lehdistä tai netistä. Minulla on tapana kerätä mielenkiintoiset reseptit talteen ja kokeilla niitä sopivalla hetkellä. Muutaman kerran olen innostunut tilaamaan ruoat palveluista, jotka toimittavat viikon ruokatarvikkeet kotiovelle reseptin kera. Testaamissani palveluissa on mielestäni ollut laadukkaat raaka-aineet. Ja tuohan se kiireisenä viikkona iloa arkeen, kun saa nostella suoraan kotiovelle toimitetut tuotteet jääkaappiin ja tutkailla reseptejä. Vaikka reseptit ovat olleet hyviä ja harkittuja niin en ole aina toteuttanut kaikkia reseptejä ihan sellaisenaan vaan olen muokannut niitä meille paremmin sopiviksi. Tätä kautta onkin tullut omaan repertuaariin sekä valmiita reseptejä että uusia ideoita mitä aineksista voi kokkailla. Yksi resepteistä, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan ollut erinomainen, on Ruokaboksin maukas Koskenlaskijan lohikeitto. Tästä lasten palaute on yksimielinen ja kaikki tykkäävät tästä.


Juusto tuo hyvin makua lohikeittoon

Resepti löytyy netistäkin Ruokaboksin reseptit -osiosta, ainakin tämän linkin takaa: Maukas Koskenlaskijan lohikeitto

Teen keiton aika lailla reseptin mukaan, mutta tässä mittasuhteet ja pienet muokkaukset miten olen itse tämän tehnyt. Joka perheessä löytyy varmasti se oma paras suhde eri ainesten välillä eli noukitaanko ruoasta lohet, perunat jne. Tykkään tehdä keittoa kerralla ison satsin, koska lohikeitto on erinomainen ruoka, kun haluaa helposti isolle porukalle maistuvaa ruokaa. Ja toimii myös silloin, jos joku ei pidä keitosta – tällöin voit vain poimia perunat ja lohet syöjälle ja kappas keitto muuttuukin herkulliseksi lohi&peruna -ateriaksi.

Resepti (meillä riittänyt tämä annos hyvin kuudelle):

 n. 800g lohta tai kirjolohta

1 sipuli
n. 700-800g perunoita
2-3 porkkanaa
1 ½l vettä
3 kalafondia
3 laakerinlehteä
15 maustepippuria
250 g koskenlaskijajuustoa
½ ruukkua tilliä
(suolaa oman maun mukaan)
(sitruunan mehua)

Laita vesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja tilli. Kuori ja lohko perunat sekä porkkanat.

Kuutioi lohifilee jo tässä vaiheessa valmiiksi tai sillä välin, kun juurekset kypsyvät.

Lisää kiehuvaan veteen kalafondi, pippurit, laakerinlehdet sekä juurekset. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes perunat alkavat olemaan juuri ja juuri kypsiä.

Murustele koskenlaskijajuusto keiton joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lohipalat ja peitä kannella. Alenna lämpö ja anna keiton hautua 3-4 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Lisää lopuksi keittoon hienonnettu tilli.

Laita pöytään tarjolle sitruunaviipaleita.

Keitosta riittää isommallekin porukalle 


Kommentit

Suositut tekstit