Herkulliset blinit

 

En ole tehnyt varmaan kymmeneen vuoteen itse blinejä, vaikka tykkään niistä tosi paljon ja blinipannutkin kaapista löytyvät. Ja toki olen kerännyt pinoihini useamman blinireseptin 😅 Nyt nappasin vain yhden resepteistä sen mukaan mihin versioon kaapista löytyi joulun jäljiltä valmiina ainekset. Ja tämä resepti kyllä toimi hyvin, blinit oli helppo paistaa ja ne maistuivat erinomaisilta 😋 Lisukkeina toimi tällä kertaa perinteinen smetana, mäti ja punasipuli. Sen verran tuhteja nämä ovat, että toimivat mielestäni parhaiten herkullisena alkupalana.

Reseptinä oli jo vuosia sitten Optio-lehdestä napattu ohje, johon se oli puolestaan nostettu keittokirjasta: Merikokin messissä, veneilijän keittokirja.

Resepti:

4 dl maitoa
20 g hiivaa
ripaus suolaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
voita paistamiseen

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kts. ohje hiivapaketista, jos käytätkin kuivahiivaa kuten minä tein). Lisää suola. Sekoita joukkoon jauhot ja kermaviili. Lisää kananmunan keltuaiset, laita valkuaiset talteen kylmään. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä kannen tai liinan alla 2-6 tuntia. Varaa riittävän iso astia, sillä taikina kuplii ja kohoaa kunnolla.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti hämmentäen taikinaan juuri ennen blinien paistamista (valkuainen tuo kuohkeutta).

Paista blinit runsaassa voissa kuumalla blini- tai muulla valurautapannulla. Kun blinin pinta alkaa kuplia, on aika kääntää se. Jos blini uhkaa palaa ennen kuin sisus kypsyy, pienennä välillä lämpöä. Aluksi pannun on oltava mahdollisimman kuuma, jotta pinnasta tulee rapea.

Tarjoile blinit heti.

Kommentit

Suositut tekstit