Katkarapu-kesäkurpitsapasta

 Herkullinen katkarapu-kesäkurpitsapasta lautasella

Tämä katkarapu-kesäkurpitsapasta on vain niin hyvää, etten oikein edes tiedä mitä tästä kirjoittaisin. Resepti on todella yksinkertainen ja tätä ruokaa on tehty lähes 30 vuotta meidän perheessä. Ohje on peräisin äitini työpaikan kesätiedotteesta, johon resepti oli puolestaan lainattu keittokirjasta "The Harry's Bar Cookbook". Minusta tämä on erinomainen esimerkki, miten hyvät reseptit lähtevät leviämään ja miten ne tuovat makuelämyksiä ja iloa mahdollisimman monelle 😊

Resepti neljälle:

3 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 iso valkosipulin kynsi
1 pieni kesäkurpitsa
250g katkarapuja
400g tagliatellea
voita
suolaa
mustapippuria
cayannepippuria
parmesaaniraastetta
persiljaa

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä tagliatellet (muista lisätä keitinveteen runsaasti merisuolaa).

Kun pasta kiehuu, niin kuumenna oliiviöljy isolla pannulla kuullottaen valkosipulimurskaa noin 30 sekuntia. Siirrä valkosipuli pois pannulta lautaselle. Lisää pannulle viipaloitu kesäkurpitsa ja paista öljyssä muutama minuutti. Lisää katkaravut ja ripaus cayannepippuria. Sekoittele kunnes katkaravut ovat lämmenneitä. Katkarapujen kanssa on hyvä olla varovainen ettei niistä tule sitkeitä. Lisää kuullotettu valkosipuli takaisin pannulle.

Sekoita kuumaan tagliatelleen sulatettu voi, parmesaaniraastetta oman maun mukaan ja katkarapu-valkosipuli-kesäkurpitsaseos.

Tarjoile. Ripottele pinnalle vielä persiljaa ja parmesaania.

 


Kommentit

Suositut tekstit