Sitruunainen sinisimpukkapasta

Sitruunainen sinisimpukkapasta

Parin vuoden tauon jälkeen minulla alkaa olemaan kova ikävä ulkomaille reissuun. Eniten kaipaan ulkomailla asuvia sukulaisia, uusia kulttuureja ja ihania ruokaelämyksiä. Hälvensin ikävää tekemällä herkullista sitruunaista sinisimpukkapastaa. Resepti löytyi reseptipinojen kätköistä vuodelta 2009 (hyvät reseptit kulkevat vuosia mukana). Sinisimpukkapastan reseptin olen napannut Glorian viidennestä ruokakirjasta, johon Laila Snellman on antanut tämän maistuvan pastan ohjeen.

Resepti neljälle:

500g spagettia tai linguinia
2 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
1 chilipalko
2 dl valkoviiniä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl voita
oliiviöljyä
1 kg tuoreita sinisimpukoita (itse käytän usein myös pakastettuja)
Lisäksi: sitruunalohkoja ja (parmesaania)

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää hienonnettu chili ja silputtu persilja. Lisää pannulle 50g voita ja hauduta hetki. Nosta seos pois liedeltä.

Jos käytät tuoreita simpukoita niin pese elävät simpukat kylmässä vedessä (voit katsoa tarkemmat ohjeet edellisestä simpukkareseptistäni). Jos käytät pakastesimpukoita niin katso valmistusohjeet pakkauksesta.

Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on juuri ja juuri kypsää eli al dente. Säilytä desilitra keitinvettä. Valuta pasta.

Pastan kiehuessa tee kastike loppuun. Lisää valkoviini, sitruunan mehu ja raastettu kuori valkosipulin, chilin ja persiljan joukkoon ja kuumenna. Lisää simpukat hyvin sekoittaen, peitä kannella ja kuumenna, kunnes kuoret avautuvat.

Lisää pasta simpukoiden joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää tilkkanen pastan keitinlientä, jos kastiketta ei ole tarpeeksi.

Silppua persiljaa (ja parmesaania) valmiin pastan päälle ja tarjoile se sitruunalohkojen kanssa.


Värikkäät raaka-aineet tuovat raikasta välimerellistä fiilistä 😊


Alkuperäinen resepti: Glorian viides ruokakirja

Kommentit

Suositut tekstit