Mozzarellakana ja tomaatti-avokadosalaatti

Mozzarellakana ja tomaatti-avokadosalaatti ovat herkullinen yhdistelmä

Mozzarellakanasta on tullut yksi minun lemppariruuista. Se on helppo ja nopea tehdä, ja se maistuu suurimmalle osalle meidän porukasta hyvin. Kesällä on ihana hakea kanaan grillistä makua, mutta tästä tulee hyvää myös paistinpannulla. Soppa 365 -sivustolla silmiini osui vielä tomaatti-avokadosalaatti mitä suositeltiin mozzarellakanan kanssa. Yksinkertaiset ja hyvät raaka-aineet toimivat jälleen ja näistä tulee kerrassaan loistava yhdistelmä. Lisukkeeksi vielä vähän riisiä, niin ei jää varmasti nälkä 😅

ps. Soppa365 sivustolla mozzarellakanan ja tomaatti-avokadosalaatin kylkeen suositeltiin vielä paistettua pekonia. Olen senkin joskus lisännyt ateriaan ja sopii myös kokonaisuuteen erittäin hyvin.

Resepti neljälle:

Kana:

4 kanan rintafilettä/filee leikettä/minuuttipihviä tms.
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä 
1 pallo mozzarellaa

Tomaatti-avokadosalaatti

4 kevätsipulia
500g kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
4 avokadoa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna (jos pidät korianterista, niin suosittelen sitä ensisijaisesti)
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä / pannulla kypsäksi. Valuta kypsien kanojen päällä hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken (jos teet paistinpannulla, niin on hyvä laittaa kansi hetkeksi päälle tässä vaiheessa).

Lisukkeeksi vielä riisiä (ja paistettua pekonia).

Alkuperäinen resepti: Soppa 365.fi

Kommentit

Suositut tekstit