Kukkakaalia Kung Paon tapaan

Kukkakaalia Kung Paon tapaan

Helsingin Sanomissa on mielestäni aivan loistavia monipuolisia reseptejä ja Hesarista saakin uutistiedon lisäksi myös ihania ideoita ruoanlaittoon. Kukkakaalia Kung Paon tapaan on yksi tällainen ruoka. Tässä on jonkin verran silputtavaa ja valmisteltavaa, mutta ruoka on loppujen lopuksi tosi helppo tehdä ja maultaan erinomainen. Tämä on sellainen ruoka, joka jakaa meidän perheessä vahvasti mielipiteitä. Yksi lapsista ei voi sietää tätä, mutta loput kolme lasta puolestaan tilaavat tätä aina kun mahdollista. Vaikka tämä ei tosiaan maistu kaikille niin Kung Paon paikka on ehdottomasti blogissani, koska ruoasta pitäville koitan valmistaa sitä säännöllisesti heidän toiveensa mukaisesti.  

Noudatan hyvin uskollisesti alkuperäistä reseptiä, mutta muutaman muutoksen olen tehnyt. Alkuperäisessä reseptissä kuivattu chili lisätään annoksen päälle, minä sekoitan sen kastikkeen sekaan jo paistinpannulla. Lisäksi minulla ei ole ollut sherryä, joten sen olen jättänyt pois ja laittanut soijaa aavistuksen enemmän.

Resepti neljälle:

1 kg kukkakaalia
1 rkl rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääriä raastettuna
2 hoikkaa kevät/kesäsipulia
1 tl kuivattua chiliä myllystä (käytän tässäkin samoja kuivattuja cayanne-pippureita kuin sinisimpukoissa. Tämän kokoiseen annokseen olen silpunnut mukaan yhden pienehkön cayanne-pippurin)

Marinadi:

1 rkl soijakastiketta
2 tl kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä) à minulla ei ole ollut kumpaakaan eli on toiminut hyvin ilman näitäkin
1½ tl maissitärkkelystä (Maizena)

Kastike:

3 rkl hoisinkastiketta
3 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
½ tl mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

3 rkl rypsiöljyä

Lisäksi:

keitettyä riisiä ja suolapähkinöitä (tai paahdettuja maapähkinöitä)

Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Sekoita joukkoon 1 rkl rypsiöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, (sherry) ja maissitärkkelys keskenään. Laita kukkakaalit marinadiin ja jatka paistamista uunissa vielä 5–10 minuuttia tai siihen asti, kunnes kukkakaali on napakan kypsää.

Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kesäsipulit. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.

Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.

Kuumenna 3 rkl öljyä vokkipannussa. Lisää kesäsipulin vaalea osa, valkosipuli, inkivääri ja kuivattu chili. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kastike, sekoita ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon kukkakaalit.

Viimeistele pähkinöillä ja kesäsipulin varsilla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.





Kommentit

Suositut tekstit