Aasialainen karamellipossu joulukinkusta

Aasialainen karamellipossu joulukinkusta

Joulukinkku ei ole minun suurin suosikkini, joten parasta onkin päästä tekemään jäljelle jääneestä kinkusta Aasialaista karamellipossua. Olen testannut paria eri ohjetta ja tämä Hesarin resepti on mielestäni helppo tehdä ja maku erinomainen. Tämän jälkeen joudut ehkä ostamaan isomman joulukinkun, jotta sitä varmasti jää yli 😅 (Alkuperäinen resepti löytyy Helsingin Sanomat 24.12.2020)

Resepti 4:lle

800g kypsää joulukinkkua
1 chilipalko
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 tähtianista
2 dl kasvislientä
1½ dl fariinisokeria
2 kevätsipulia
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä

Tarjoile riisin kanssa ja ripottele päälle tuoretta korianteria 

Poista chilistä siemenet ja kanta. Leikkaa renkaiksi tai kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuullota chiliä, sipuleita ja inkivääriä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle kalakastike, soijakastike, tähtianikset ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Kuutioi kypsä kinkku. Lisää kinkku pannulle. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja peittää kinkun kunnolla. 

Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä. Tarjoa riisin kanssa (Hesarin ohjeessa myös vaihtoehtona kääräistä salaatinlehteen).

Kommentit

Suositut tekstit