Maukas kasviskeitto

Maukas kasviskeitto
Tämä maukas kasviskeitto on täydellinen silloin, kun kaipaa kevyempää syötävää tai lämmintä ja maukasta ruokaa kylmiin päiviin. Idean keittoon sain vuosia sitten varsiselleripussin kyljestä. Olen aavistuksen muokannut sitä omaan makuun sopivaksi ja teen sen aina samoilla lempikasviksillani, mutta tähän voi tosiaan valita juuri ne kasvikset mistä itse pitää eniten 😊 Tästä ei meillä kukaan muu ole yhtä innostunut kuin minä ja koko kattilallista en jaksa viikkoa syödä. Mutta tämä on helppo heittää valmiina annoksina pakkaseen ja sulattaa sieltä arjen kiireessä ihana lämmittävä keitto.

Resepti 4-6 henkilöä:

n. 1 litra hienoksi pilkottuja kasviksia (oma lista on varsiselleriä, kaalia, purjoa, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa)
valkosipulia maun mukaan (2-3 kynttä)
2 litraa kasvislientä (2l vettä + 4 kasvisfondia/liemikuutiota)
2 prk tomaattipyreetä (noin 4 rkl / 140g)
Tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan (itse laitan 1-2 kuivattua pientä cayannepippuria hienonnettuna, niin tulee pieni potku. Tämä on vakituotteeni, kun haluan tulisuutta ruokaan. Kts. esim. simpukkaresepti)
½tl kokonaisia mustapippureita
tuoreita tai kuivattuja yrttejä esim. timjamia, basilikaa, oreganoa
rypsi tai oliiviöljyä
 

Leikka kaali suikaleiksi, pilko muut kasvikset pieniksi. Kaada kattilan pohjalle öljyä ja kuullota siinä ensin sipuli + valkosipuli. Lisää sitten muut vihannekset ja kuullota niitä hetki. Lisää hienonnettu chili ja valkosipuli sekä kasvisliemi ja tomaattipyre. Kiehauta keitto ja lisää mustapippurit ja kuivat yrtit (jos käytät tuoreita yrttejä, niin lisää ne vasta loppuvaiheessa). Anna keiton kiehua kypsäksi. Keitosta tulee sitä maukkaampaa, mitä kauemmin sitä haudutetaan. Itse koitan haudutella noin 30 min.

Tarjoile hyvän leivän kanssa. 

 

Tähän ruokaan menee iso kulhollinen herkullisia kasviksia


Kommentit

Suositut tekstit